Serena Properties köper Heron City

2022/04/01

Serena Properties AB har förvärvat Heron City i Kungens Kurva (Huddinge Kvadraten 2). Säljare är ett joint venture ägt av CapMan, Varma och Cavendo. Tillträde har skett den 1 april 2022.

Heron City är ett handels- och upplevelsecentrum byggd 2001 och omfattar 49 000 kvadratmeter uthyrbar area. Fastigheten har ett femtiotal hyresgäster, där de största utgörs av Filmstaden, följt av MIO, MediaMarkt, XXL och Willy:s. I fastigheten finns även Padel United med nio nybyggda padelbanor, SATS träningscenter och ett tjugotal restauranger.

Förra veckan tillträdde Serena även fem fastigheter som bolaget förvärvde från WasaGroup i Vasa, Finland och tidigare i år köpte bolaget en Rusta-butik med tillhörande byggrätter, även den i Vasa.

Totalt värde på de nyförvärvade fastigheterna uppgår till ca 1,5 miljarder.

”Vi är väldigt glada över att få möjligheten att förvärva ett så välkänt landmärke som Heron City. Med tanke på områdets omfattande omdaning med Förbifart Stockholm, Spårväg Syd samt stora mängder kommande bostäder ser vi att framtiden för Heron City är exeptionellt intressant. Efter förvärvet är nu första gången fastighetsvärdet på Serenas svenska portfölj är lika stort som den finska portföljen. Vi fortsätter förstås sökandet efter fler intressanta investeringsmöjligheter.” säger Marc von Melen, VD för Serena Properties AB.

För ytterligare information, kontakta Marc von Melen.

Ladda ner pressrelease

Arrow Alla nyheter