Serena Properties köper fastigheter i Sverige och Finland

2021/09/01

Serena Properties AB har förvärvat Jägersro Center i Malmö (Malmö Hästdroskan 1). Jägersro Center är en handelsplats omfattande 27 000 kvadratmeter uthyrbar area, varav lejonparten utgörs av handel. Coop är största hyresgäst med drygt 40 % av ytan. Näst största hyresgäst blir en välkänd handelsaktör som kommer öppna i början av 2022, följt av Stadium, Lindex och Systembolaget. Tillträdde har skett den 1 september 2021.

Serena har tidigare i år även förvärvat en portfölj om fem fastigheter i Finland med Rusta som enda hyresgäst på totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna tillträddes i maj.

Bolaget har även tecknat avtal med en finsk fastighetsutvecklare om att förvärva en Tokmanni-fastighet under konstruktion samt option på att förvärva fem ytterligare fastigheter som är i byggnationsfas.

Totalt värde på samtliga fastigheter uppgår till cirka en miljard kronor.

”Serena är mycket nöjda över möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som passar perfekt in i Serenas bestånd och understryker vårt fokus på både Sverige och Finland. Jägersro Center har en spännande framtid framför sig, och Rustas starka expansion i Finland är imponerande att följa. Vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena fortsätter arbetet att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter.” säger Marc von Melen, VD Serena Properties AB.

För ytterligare information, kontakta Marc von Melen.

Ladda ner pressrelease

Arrow Alla nyheter